Romania -Gradina si mincarea buna

Se vede ca locuim in oras, la apartament. De cite ori sintem intr-o gradina (sau cel putin eu, poate n-ar trebui sa vorbesc la plural), ne bucuram de zici ca ce-i asta!

Mirosim iarba, ne incinta ciripitul pasarilor, zumzaitul albinelor si multumim de mii de ori gazdelor noastre care ne-au invitat in asa colt minunat de curte.

In Romania, experienta de a fi intr-o gradina se amplifica – poate pentru ca totul iti aduce aminte de casa, de unde te tragi si iti trezeste amintiri din copilarie.

In vara asta am fost invitati la un prieten si familia lui, care stau la o casa in Baia Mare. Au o gradina nu prea mare, dar au in ea de toate: pomi fructiferi (visin, par, mar, prun), flori, animale (pisica, iepuri). Au si un BBQ improvizat, asa cum se cuvine in Romania, facut in cel mai simplu mod posibil.

Pe noi ne incinta toate astea si Santi a fost in culmea fericirii, ratacind prin gradina, uitindu-se la animale, mangaind pisica si jucindu-se cu copiii familiei.

Noi, adultii, am stat sub visin la un pahar de tuica sau bere infruptindu-ne din gratarul proaspat facut! Eu am facut poze la aproape tot ce era acolo, toate mi s-au parut interesante!

Si in Canada se face BBQ, dar parca nu are acelasi gust. Poate au fost prietenii (si tuica) care au facut masa sa fie de exceptie.

Mi-am gasit si eu putin timp sa cos, dar nu prea mult. Am fost prea distrasa de glumele si povestile bune care s-au spus. Da nu-i nimic, recuperez eu!

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s